صادق سلیمی بنی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، برجام را استمرار گفتوگوهای میان ایران و قدرتهای جهانی در گذشته دانست و اظهار داشت: قبل از انعقاد قرارداد برجام، در دو سال پایانی دولت اصلاحات، ایران تعلیق اختیاری غنیسازی اورانیوم را در پیش گرفت.
وی در ادامه یادآور شد: بعد از آن ماجرا خیلی از افراد به رهبر معظم اعتراض کردند که چرا نظام این استراتژی را پیش گرفت؟ ایشان نیز پاسخ دادند «اگر ما این راه را نمیرفتیم، به افراد ثابت نمیشد که این راه چیزی ندارد».
این تحلیلگر سیاسی برجام را به بنبست رسیده دانست و افزود: حتی افرادی که زمانی مدافع برجام بودند هم به این نتیجه رسیدهاند که غربیها و آمریکاییها نه تنها حلال مشکلات ما نیستند، بلکه مشکلآفرین نیز هستند.
* خروج یا عدم خروج آمریکا از برجام تفاوتی ندارد
سلیمی بنی تصریح کرد: ما هیچ منفعتی از این قرارداد نداشتیم و سودی را در صحنه عمل مشاهده نکردیم. رئیس جمهور آمریکا چه از برجام خارج بشود و چه نشود، ما برجام را بدون منفعت و پایان یافته میدانیم.
وی با اشاره به خروج احتمالی آمریکاییها از برجام بیان داشت: ما تمام پیشرفتهای ۴۰ سال گذشته در حوزههای مختلف را تحت فشار و تحریم به دست آوردهایم. دلیلش را نمیدانم اما تاریخ ثابت کرده به هر اندازه که فشار بیشتری روی ما باشد، استعدادهای ما هم بیشتر شکفته میشود.
عضو انجمن علوم سیاسی ایران افزود: البته مسئولان اعلام کردهاند که در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام، قادر به غنیسازی ۲۰ درصدی هستیم. دشمنان هم باید بدانند که مسائل مربوط به غنیسازی، دفاعی و صنعت موشکی ما قابل مذاکره نیست.
* مدافعان دیروز، بازندگان امروز
سلیمی بنی در پاسخ به اینکه چه کسی باید هزینه ضررهای چند سال اخیر کشور را بدهد، گفت: گروهی که معتقد بودند منافع کشور به واسطه برجام تامین میشود، اکنون شکست خورده است. بزرگترین منفعت برجام این بود که ما بیش از پیش به ماهیت اصلی نظام سلطه و آمریکاییها پی بردیم.
وی در اظهارات پایانی خود خاطرنشان کرد: از سخنرانیهای مسئولان دولت میتوان نتیجه گرفت که آنها هم به این نتیجه رسیدهاند. بیشتر فشارهایی که اخیرا آوردهاند، متوجه دولتیهاست و خودشان قطعا به این موضوع پی بردهاند.
انتهای پیام/*